Schoenen onderhoud tips

Om uw schoenen er altijd goed te laten uitzien is het van belang dat u uw schoenen met regelmaat gaat verzorgen. Het is daarbij ook belangrijk dat je je schoenen op de juiste manieren gaat schoonmaken of verzorgen. We geven een aantal tips die handig kunnen zijn voor het schoonmaken van je schoen of die ervoor zorgen dat je schoen er langer en mooi uit blijft zien.

Om te beginnen is het belangrijk dat u bij het aantrekken van je schoenen een schoenlepel gebruikt, daarnaast moeten de veters los zijn bij het aantrekken van je schoen. Ook is het verstandig om een schoenspanner te gebruiken voor je schoen, zo zorg je ervoor dat het model van je schoen mooi blijft.

Schoenen komen in verschillende de maten, modellen en materialen.
Zo bestaan de volgende materialen: kalfsleer, suèdem nubuck, lakleer, juchtleder, reptielleer en metllicleer. Om al deze materialen goed te onderhouden hebben we een overzicht gemaakt per material en daarbij ons advies.


Materiaal Kenmerken Onderhoud tips
Kalfsleer Gladde leersoort
Borstel met een stevig met schoencremé de schoen met de juiste schoencremé kleur. Poets daarna met een doek het overige schoencremé schoon.
Suède
Kort harige leersoort
Poets met een suédeborstel of een suéde/nubuck-blokje je schoen. Als uw schoen vervagingen aantoond kunt u dit met diverse kleuraanvullende producten herstellen.
Nubuck

Opgeschuurde leersoort met een
dof uiterlijk

Spuit voor het dragen van deze schoensoort materiaal het leer eerst in met een protector. Om je schoenkleur te behouden of te herestellen is het gebruik van een nubuck depper of spuitbus aan te bevelen. Let op: deze protector niet op de elastiekspuiten omdat deze kan gaan lubberen of knappen door de protector.
Nubuck (gevet)
Zelfde als de Nubuck
Gebruik een cremé die de zelfde kleur heeft, breng deze aan met een doek op je schoen. Bij het gebruiken van een cremé kan het zo zijn dat je schoen donkerder wordt.
Juchtleder Gladde rundleersoort
met dof en vettig uiterlijk door toevoeging van levertraan
Gebruik deze créme met een gelijksoortige kleur met een aanvullende vetsubstantie. Breng met een doek de créme aan met een doek en wrijf deze in het leer van je schoen. Het vetsubstantie zorgt ervoor dat het water wordt afgestoot.
Lakleer Glimmende gladde leersoort
Scheurtjes of beschadigingen kunt u voorkomen door lakschoenolie te gebruiken, breng dit aan met een doekje. Wrijf dit zachtjes uit
Reptielleer Schubbig (uiterlijk) leersoort
We willen u verzoeken om contact op te nemen met de winkel/webshop waar je de schoen gekocht hebt. Het is namelijk erg moeilijk te bepalen wat voor reptiel leersoort het daadwerkelijk is.
Metallicleer Brons, zilver of goudkleurig
Breng deze schoenleer met een metallic spray of créme aan.Onze onderhoudstips zijn algemene tips voor het vezorgen van je schoenen. Bepaal altijd zelf of deze tips avn toepassing zijn, bij twijfel willen we u adviseren om toch naar de schoenenwinkel te gaan, u kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Damesschoenen-online.com is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele schade aan schoenen door onze onderhoud tips.